Okulumda Sağlıklı Besleniyorum Projesine Pilot Okul Seçildik

Okulumda Sağlıklı Besleniyorum Programı 'na pilot okul olarak seçildik.  Bu program kapsamında öğrencilerimize sağlıklı beslenme konulu eğitimler vererek fiziksel aktivitelerini arttırmaya çalışıyoruz.Öğrencilerimizi ve velilerimizi gıda okuryazarlığı ve sağlıklı beslenme konularında bilgilendiriyoruz.

Programla İlgili ayrıntılara https://sagliklibesleniyorum.meb.gov.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz

05.11.2023 62

Çocuğun sağlıklı beslenmeye ilişkin bilgi ve davranışı önce aile çevresinde gelişir, gerek okul öncesinde, gerekse okul yıllarında öğretmenlerinin ve çevresel etmenlerin etkisiyle belirginleşir.

• Öğrenci, veli ve öğretmenlerimizde sağlıklı beslenme kültürü oluşmasını sağlamak,

• Öğrencilerimizi fiziksel aktivite yapmaya teşvik etmek,

• Öğrencilerimizi ve velilerimizi gıda okuryazarlığı konusunda bilinçlendirmek,

• Eğitim kurumlarımızdaki gıda güvenliği ve kalitesinin artırılmasını sağlamak, beslenme

ve fiziksel aktivite ortamlarını iyileştirmek,

• Okullarda öğrencilerimizi geleneksel tatlarla buluşturmak,

• Gıda israfına yönelik bilinçlendirme sağlamak.