Kültürel Miras

Kültürel Miras

Proje Sorumluları: Tuba KARŞI, Müzeyyen KOCA

16.02.2020 615


19-01-202119-01-2021








CULTURAL HERITAGE

19-01-2021

 

 Dünyayı sarsan covid-19 virüsü sebebiyle okullarımızda uzaktan eğitime geçildi. Ve bu süreçte öğrencilerimiz arkadaşlarına ve okullarına hasret kaldılar. Öğrencilerimizin motivasyonlarını artırmak ve kültürel değerlerimizin önemini hatırlatmak için bu projeyi başlattık. Bu proje ile birlikte, öğrencilerin yaratıcılıklarını artırarak işbirliği içerisinde çalışabilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçlıyoruz.


Due to the covid-19 virus that shook the world, distance education was started in our schools. And in this process, our students longed for their friends and schools. We started this project to increase the motivation of our students and to remind the importance of our cultural values. With this project, we aim to create an environment where students can work in collaboration by increasing their creativity.

 

 AIMS

Bu projedeki amacımız,

Öğrencilerimizin farklı okullardaki öğrenciler ile işbirliği içerisinde çalışarak motive etmek

Öğrencilerin kültürel bilinçlerini artırmak

Öğrencilere yabancı dilde sunumlar yaptırarak özgüven kazanmalarını sağlamak

Yabancı dil yeteneklerini geliştirmelerini sağlamak

Öğrencilere çeşitli görevler vererek sorumluluk bilinci kazanmalarını sağlamak

Yapılacak çalışmalarla kültürel değerlerin farkına varmalarını sağlamak.

 

AIMS

Our aim in this project is,

- Our students will be motivated by working in cooperation with students from different schools

- Increasing students' cultural awareness

- To help students gain self-confidence by making presentations in a foreign language

- To help them improve their foreign language skills

- To provide students with a sense of responsibility by giving various tasks

- To make them aware of cultural values with the work to be done.

 

ÇALIŞMA SÜRECİ

 

Ocak

Proje ortaklarının belirlenecek

Gönüllü öğrencilerin belirlenecek, izin belgelerinin alınacak ve Twinspace e yüklenecek

Proje ortaklarıyla tanışma webinarı düzenlenecek

Proje görev dağılımı yapılacak

Twinspace tanıtılacak( kurucular tarafından )

Okul , şehir ve öğrenci tanıtımları twinspace e yüklenecek

Proje logo ve afişleri hazırlanacak

Proje Facebook sayfası  ve blog sayfasının  hazırlanması.Pano hazırlıkları.

 

Şubat

Her okul bir ülke seçer ve o ülke hakkında bayram, festival, özel günler, batıl inançlar ve ilginç bilgilerini derler ve Web 2.0 araçlarını kullanarak sunum yapar. Sunumların sonunda, bütün öğrencilerin katılımıyla bir quiz gerçekleştirilir. Quizde birinci olan okul projede ayın yıldızı olarak seçilir.

 

Yapılan etkinliklerin her bir okul tarafından en geç her ayın 25'ine kadar TwinSpace'de paylaşımı yapılacak.

 

Mart

Yöresel kıyafet ve yemekler

Projeye katılan her öğrenci, kendi yöresinin yöresel kıyafetlerini giyerek o yöreye ait bir yemeği video çekerek tanıtacaktır. Her okul toplanan bu video görüntülerinden bir kolaj oluşturacak. Bu aktivitenin sonunda bir değerlendirme webinarı yapılacak ve bu ayın yıldızı seçilecek.

 

Nisan

İlimizden, bölgemizden yada ülkemizden önemli bir kişinin öğrenciler tarafından tanıtımı yapılacak ve varsa skeç, fıkra, oyunlar Web 2.0 araçları kullanılarak canlandırılacak. Webinar yapılarak bu canlandırmalar değerlendirilecek, oylama yapılarak ayın yıldızının seçilecek

 

Mayıs

İlimizin ya da bölgemizin coğrafi özelliklerini tanıtan bir video ya da aile büyükleriyle bir röportaj hazırlanacak. Hazırlanan röportaja veya videoya İngilizce altyazı eklenecek. Webinar yapılarak bu çalışmalar değerlendirilecek ve oylama yapılarak ayın yıldızı seçilecek.

 

Haziran

Projedeki bütün çalışmaların olduğu ortak bir sanal dergi hazırlanacak. Katılımcılara katılım sertifikası verilecek. Kalite etiketine başvurulacak. 


WORKING PROCESS

 

 January
1. Project partners will be determined

 2. Volunteer students will be determined, their permissions will be taken and uploaded to the TwinSpace.

3. Webinar to meet with project partners

 4. Project task distribution will be made

5.Twinspace will be promoted (by the founders)

6. School, city and student presentations will be uploaded to twinspace

7. Project logos and posters will be prepared

8. Preparing the Project Facebook page  and blog page . E-Twinning board preparations.

 

February

Bridging cultures and festivals

Each school chooses a country and compiles holidays, festivals, special occasions, superstitions and interesting information about that country and presents using Web 2.0 tools. At the end of the presentations, a quiz is conducted with the participation of all students. The school that won the quiz is chosen as the star of the month in the project. The activities will be shared by each school on the TwinSpace until the 25th of each month at the latest.

 

March

Local clothes and food

 Each student participating in the project will wear the local clothes of their own region and introduce a dish of that region by making a video. Each school will create a collage from these video images collected. At the end of this activity, an evaluation webinar will be held and this month's star will be selected.

 

April

An important person from our city, region or country will be introduced by the students and if available, sketches, jokes, games will be animated using Web 2.0 tools. By making a webinar, these animations will be evaluated, the star of the month will be selected by voting

 

May

A video introducing the geographical features of our city or region or an interview with family elders will be prepared. An English subtitle will be added to the prepared interview or video. By holding a webinar, these works will be evaluated and the star of the month will be selected by voting.

 

June

A common virtual magazine including all the work in the project will be prepared. Participants will be given a certificate of participation. The quality label will be applied

 

BEKLENEN SONUÇLAR

 

Öğrenciler farklı kültürleri tanıyıp bu kültürler hakıında bilgi sahibi olacaklardır. Öğrencilerimiz yapılan etkinliklerle diğer öğrencilerle iş birliği içinde çalışıp etkileşimde bulunacaklardır.

Yapılacan çalışmalar sosyal medya ve Twinspace'de paylaşılacak

 

EXPECTED RESULTS


Students will get to know different cultures and learn about these cultures. Our students will cooperate and interact with other students through the activities.

 studies of students will be shared on social media and Twinspace