HER ADIMDA YENİ BIR DÜNYA ALTERNATİF TURİZM PROJESİ

Proje hakkında

Ülkemizde ve dünyada turizm kavramının bulduğu karşılık genellikle deniz , kum , güneş tatilidir. Ülkemizdeki iklim ve yer şekilleri çeşitliliğini göz önüne alarak alternatif turizm çeşitlerini ortaya çıkartabilir ve geliştirebiliriz. Bu projeyle birlikte öğrencilerimizin alternatif turizm kaynaklarının farkına varmaları ve bu kaynakları sürdürülebilir olarak kullanmaları amaçlanmaktadır. Bu projeyle ülkemizin çeşitli bölgelerinde bulunan otaklarımızla tarihi alanlar , tarımsal alanlar ve doğal yaşam alanlarını , geleneksel el sanatları ve geleneksel yemekleri turizm kaynağına nasıl dönüştürebiliriz sorusuna cevap bulacağız.

In our country and in the world, the answer to the concept of tourism is generally sea, sand and sun holidays. Considering the diversity of climate and landforms in our country, we can reveal and develop alternative tourism types. With this project, it is aimed that our students become aware of alternative tourism resources and use these resources sustainably.

06.02.2022 278

HEDEFLER

Projenin ana hedefi turizm alternatiflerinin öğrenciler tarafından ortaya çıkartılarak sürdürülebilir bir ekonomik kaynak haline getirilebilmesi için projeler geliştirmektir. Projenin alt hedefleri ise öğrencilerin öncelikle kendi çevrelerini sonra ise ülkenin ve dünyanın turizm bölgelerinin tanımalarını sağlamak , ülkenin diğer bölgelerinde gerçekleştirilen etkinlikler ile kendi çevrelerinde düzenlenen etkinlikleri karşılaştırarak çıkarım yapmalarını sağlamak , turizme kaynaklık edebilecek geçmişten günümüze aktarılan değerlerin farkında olup sahip çıkmalarını sağlamak olarak belirlenmiştir.

The main goal of the project is to develop projects to turn tourism alternatives into a sustainable economic resource by revealing them by students. The sub-goals of the project were determined as to enable students to get to know their surroundings first and then the tourism regions of the country and the world.

ÇALIŞMA SÜRECI

KASIM AYI ETKİNLİKLERİ

*Öğrencilere turizm ve alternatif turizm kaynakları konusunda bilgilendirici sunum yapılması

*Proje için afiş ve slogan üretilmesi ve bunların twinspace ortamında paylaşılması ,yapılacak anket ile projenin ana afişi ve sloganının belirlenmesi