Okulumuzun Tarihçesi

01.10.2013 1974

KURUMUN TARİHÇESİ

Alankent Çok Programlı Lisesi Okulumuz 2002–2003 eğitim öğretim yılında hizmete açılmıştır. Kabataş ilçesine 7 km olan okulun bulunduğu Alankent beldesi Ordu Aybastı ilçesine 12 km Fatsa ilçesine 47 km uzaklıktadır. Okulumuz 2002 yılında sadece 9. sınıfları bünyesine alarak 2 şube genel lise, 1 şube meslek lisesi (İnşaat Teknolojisi) ile başlamış olup daha sonraki yıllarda Bilişim Teknolojileri, Çocuk Gelişimi ve Elektrik Elektronik bölümleri de eklenmiştir. Okulumuz mesleki uygulamaya yönelik olarak 2 adet (20+1) Bilişim Laboratuarı ve üç de atölyeye sahiptir. Atölye ve dersliklerin bulunduğu Ek–2 bina 2008–2009 eğitim-öğretim yılının başında eksiklikleri tamamlanarak faaliyete geçmiştir. Eğitim öğretime 3 ayrı binada devam edilmektedir.

KURUMUN FİZİKİ BİNA DURUMU

ANA BİNA: 2 kat betonarme yapı olup, kalorifer sistemi ile ısıtılmaktadır. 3 derslik, 2 bilişim teknolojileri laboratuarı, 1 ÇGE Atölyesi, 1 kütüphane, 1 etüt odası, 1 idare odası, 1 memur odası ve 4'er kabinli 2 WC bulunmaktadır. Binanın elektrik tesisatının onarıma ihtiyacı vardır.

EK BİNA 1: Tek katlı, ahşap tavanlı, ahşap çatılıdır, kalorifer sistemi ile ısıtılmaktadır.2 derslik, 1 Elektrik-Elektronik atölyesi, 1 şef odası, 1 spor malzeme odası bulunmaktadır.

EK BİNA 2: 3 Katlı betonarme, zemin kat İnşaat Teknolojileri Bölümü Atölyesi ve kazan dairesi 1. ve 2. kat derslik olarak planlanmıştır. Zemin katta İnşaat Teknolojileri atölyesi ve kazan dairesi bulunmaktadır. 1. katta 7 sınıf, 1 fen laboratuarı, 1 arşiv odası 1 test odası ve 4 kabinli 1 WC, 2. katta ise 6 derslik, 1öğretmenler odası, 1 rehberlik odası, 1 soyunma odası, 1 kooperatif odası ve 1 WC ile hizmete devam etmektedir.

ATÖLYE: İnşaat Teknolojisi bölümü (ahşap ve kagir olmak üzere 2 ), 2 bilişim teknolojileri , 1 çocuk gelişimi ve 1 elektrik elektronik atölyesi bulunmaktadır.

BAHÇE: Okul bahçesi Belediye ile işbirliği yapılarak 2008 yılında parke döşenmiştir. Bahçe etrafı taş duvarla çevrilidir. Binanın oturduğu yer dahil 2728 M2alan üzerinde bulunmaktadır. Bahçe alanı içerisinde çam ve ıhlamur ağaçlarının yanı sıra yeşil alan içerisinde yetişmekte olan gül ve değişik fidanlar vardır. Okulumuz bahçesinde bir basketbol ve voleybol sahası vardır.